Velkommen til naturfagsiden vår!

Dette er wikien der klasse 1STF skal oppsummere lærestoffet i naturfag etter skoleåret 2008/2009!

Dette er altså en såkalt "wiki". Det er rett og slett et nettsted der flere brukere kan lage og redigere sider med innhold. Innholdet dere skal fylle wikien med nå, er en oppsummering og systematisering av lærestoffet i naturfag med utgangspunkt i læreplanen. Dere har allerede brukt tankekartet i MindMeister til å repetere og sette stoffet i sammenheng.

Når dere skal gjøre endringer på en wikiside, tryker dere på "edit" nederst på siden. I wikien kan dere da skrive tekst, slik som dette. Ved hjelp av knappene over skrivevinduet, kan dere angi

overskrifter

av forskjellig type

gjøre skriften fet eller kursivert eller understreket

Dere kan sette inn bilder:

Finfisk.JPG

Dere kan "embedde" videoer, altså sette inn lenke til en video som ligger f. eks. på YouTube slik at den vises på siden:

Dere kan også sette inn innhold fra mange andre tjenester, som Flickr, Picasa, Google maps osv hvis dere vil være avanserte. Det finner vi ut av i så tilfelle.

OK! La oss begynne! Men før dere kan begynne å jobbe, må dere bli medlemmer på siden. Dere må legge inn et hemmelig passord, og det får dere på ITL.

I menyen til venstre har jeg lagt lenker til de forskjellige læreplanmålene. Dvs: De sidene eksisterer ikke enda! Siden deres opprettes ved at dere klikker på lenken. Dere må nå først kikke på den enkle brukerveiledningen: Hvordan redigere?. Der vil dere finne det meste av det dere vil trenge nå.

Se på brukerveiledningen og få litt oversikt. Dere vil fort finne ut av systemet når dere begynner å jobbe med det. Det første dere må gjøre, er å opprette startsiden for deres læreplanmål og begynne med å fylle inn hvem dere er. Finn ut hvordan dere vil bygge opp deres område, slik at det skal være lett å finne frem i. Fordel arbeidet med forskjellige sider mellom dere, men hjelp hverandre og pass på at ting blir gjort, og gjort riktig.

NB: Før dere begynner å jobbe, må dere hente opp og studere vurderingskriteriene for wiki fra oppgaven på ITL!

Alle sider dere lager, skal ha et kommentarfelt slik dere ser nederst på denne siden. Det er fordi en del av vurderingsgrunnlaget er om dere skriver konstruktive kommentarer til det andre produserer. Jeg vil også kommentere, og når sidene deres begynner å ta form vil jeg gjøre dem offentlig tilgjengelige slik at folk utenfra kan gi tilbakemeldinger.

Add a New Comment
or Sign in as Wikidot user
(will not be published)
- +
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License